BELTÉRI SZOLGÁLTATÁSOK

Vegye igénybe ingyenes helyszíni felmérés és árajánlatkészítés szolgáltatásunkat! 
Időpont egyeztetés: +36 (30) 200-8290

 

GIPSZKARTONOZÁS:

Hol alkalmazható gipszkartonozás?


Gipszkartonozás alkalmazható családi házak, társasházi lakások, nyaralók és irodák belső terének átalakítása, modernizálása során egyaránt. Sőt, gipszkartonozás gyakori a tetőtér beépítések során is, mert általában gipszkartonnal kerül burkolásra a belső tetősík, valamint a mennyezet. Gipszkartonozás mindkét felületen csak a szigetelés elhelyezése után kezdődhet.


Mely helyiségekben történhet gipszkartonozás?


Gipszkartonozás a lakás bármely helyiségében végezhető, mert többféle gipszkarton tábla kapható, melyek más-más tényezőkkel szemben mutatnak extrém ellenállást.
A normál gipszkarton alapvetően száraz helyiségekben használható, mint a nappali, vagy a lakószobák, illetve minden olyan egyéb helyiség, ahol a gipszkartonozott felületet nem éri extrém magas hő vagy nedvesség.
Az impregnált gipszkarton olyan helyiségekben lehet ideális megoldás, ahol magas a falak páraterhelése, és sok nyirkosság éri őket, mint amilyen a konyha, vagy a fürdőszoba.
Jellemzően ipari ingatlanoknál végzett gipszkartonozás során megkövetelik általában a hatóságok, hogy az extrém hőtűrésű, úgynevezett tűzgátló anyaggal történjen a gipszkartonozás. Fontos leszögezni, hogy a normál gipszkarton is ellenáll a tűznek!
Természetesen létezik tűzgátló - impregnált gipszkarton is, mely például ipari konyhákban lehet tökéletes választás.


Mikor alkalmazható gipszkartonozás?


Gipszkartonozás alkalmazása elsősorban akkor lehet időszerű, ha életünk fordulóponthoz érkezik. Például a család bővülése során szinte minden ingatlanban szükségessé válhat egy új szoba kialakítása, de a gyerekek növekedése is megkívánhatja, hogy otthonunk alaprajza kisebb módosításokon essen át.
Életünk egy másik fontos fordulópontja a költözés, mikor megtaláljuk az új lakást, de egy kicsi hiányzik, hogy valóban otthonunknak érezzük. Gipszkartonozás kiválóan alkalmas lehet a nem tökéletes alaprajz korrigálására is!
Lehetséges azonban az is, hogy mindenféle ok nélkül szeretnénk változtatni életterünkön. Egy új fal, gipszkarton polc, vagy rejtett világítás kialakítása is lehetséges gipszkartonozás segítségével.
Életünk változásának életterünkben való lekövetésére tehát minden körülmények között tökéletes megoldás a gipszkartonozás.


Mik a gipszkartonozás előnyei?


A gipszkartonozás előnye, hogy könnyen és gyorsan lehet haladni vele, rövid idő alatt látványos eredmény érhető el. Gipszkartonozás segítségével készített válaszfalak és álmennyezetek rugalmasan és gyorsan átalakíthatóak, üveg- vagy ásványgyapottal kiválóan hő- és hangszigetelhetők. A gipszkartonozás egyik legnagyobb előnye azonban mégis az, hogy helytakarékos. Gipszkartonozás során elkészített fal keresztmetszeti szélessége csupán 8cm, vagyis a lehető legkevesebb helyet veszi el az enteriőrből, mégis teljes értékű válaszfalként funkcionálhat.
Gipszkartonozás előnye továbbá, hogy száraz és nedves, vizes helyiségekben egyaránt alkalmazható, hiszen többféle változata is létezik a gipszkartonnak.
Gipszkartonozás előnye még, hogy olcsóbb és gyorsabb is, mint egy téglából készült fal elkészítése, mindemellett az épület számára is kevésbé megterhelő egy gipszkartonozás segítségével készült válaszfal, hiszen szemben a tégla és Ytong fallal itt nincsen habarcs. Ennek köszönhetően nem történik vízbevitel az épületbe, azaz a gipszkartonozás nem terheli meg feleslegesen a födémet, - ezzel párhuzamosan a pénztárcánkat sem a megnövekvő vízszámla - és még száradnia sem kell.

 

Amennyiben szolgáltatásaink felkeltették érdeklődését egyeztessen időpontot még ma ingyenes helyszíni felméréshez és árajánlatkészítéshez!
​Időpont egyeztetés: +36 (30) 200-8290

Kosár

Nincs termék a kosárban

Még vásárolok